Mehmet Yaşin ile Söyleşi

10300630_691654990872646_3140087403581079284_n

Üniversitemiz Gıda Topluluğu tarafından Lezzet Durakları program sunucusu sayın Mehmet YAŞİN’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşi düzenlendi.

Söyleşiye Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet DEMİRCİ’nin açılış konuşmasıyla başlandı. Prof. Dr. Mehmet DEMİRCİ konuşmasında yeme-içme denildiğinde aklımıza gelen ilk isimlerden birisinin Mehmet YAŞİN olduğunu ve kendisini üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek etkinliğin gerçekleşmesinde katkıda bulunan Gıda Topluluğuna da teşekkür etti.

Söyleşide Mehmet YAŞİN, televizyonculuk dünyasına girişi, programının başlama hikayesini, Türk yemek kültürü hakkındaki izlenimlerini ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. ‘Gıda işiyle uğraşacağımı bilseydim sosyoloji okumaz gıda mühendisliği okurdum. Firmalara gittiğimde beni sürekli olarak genç gıda mühendisleri karşılamakta, önü açık bir mesleğe sahip olduğunuz için şanslı öğrencilersiniz.’ Sözlerine yer verirken ; bir kenti tanımak için o kentin ana caddelerinde değil o şehrin arka sokaklarında dolaşmak ve kültürlerini oralardan öğrenmek gerektiğini belirtti. Trakya bölgesinin yemek kültüründen de bahseden YAŞİN ‘ Trakya Bölgesi daha çok et ve hamur ağırlıklı bir yemek kültürüne sahip ve bu ikisini çok güzel harmanlıyor. Özellikle bu bölgede tüketilen köftelere tadını veren; etin kendi kalitesi olduğunu ve Çanakkale yöresinde yetişen hayvanların en ideal et tadına sahip olduğunu ve lezzetleri de buradan kaynaklanır.’ sözlerine yer verdi.

Söyleşinin sonunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. İhsan SOYSAL günün anısına teşekkür plaketini takdim etti.
Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet DEMİRCİ ise kendisine ait olan Beslenme ve Makedonya’da düzenlenen 2. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu Kitabını konuğumuza hediye etti.